AR85115
Składniki: Owoc morwy białej - Morus alba - 100g cały
Klasyfikacja: Owoce suszone
w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki: Owoc morwy białej - Morus alba - 100g cały
Klasyfikacja: Owoce suszone
Owoce morwy białej są łagodnie słodkie i przyjemne do skubania. W zależności od stopnia wysuszenia mogą być mniej lub bardziej kruche. Swoim kształtem przypominają jeżyny. Podjadanie ich jest tak uzależniające, że niespodziewanie szybko zobaczysz dno opakowania.
Owoce morwy można dodawać do płatków śniadaniowych, sałatek owocowych, deserów, jogurtów czy naleśników, ale najlepiej smakują one prosto z opakowania. Są idealnym zamiennikiem słodyczy. Jeśli chcesz dodać je do gorących potraw, lepiej zrobić to na końcu, ponieważ szybko zmiękną i połączą się z jedzeniem podczas gotowania. Warto też zamrozić owoce morwy i wykorzystać je jako kruchą posypkę np. do lodów.
Morwa biała to niskie drzewo pochodzące z Chin. Wykorzystywane są nie tylko jego owoce, ale także liście. Jej siostrami są morwy czerwona i. Morwa jest uprawiana w Chinach od tysięcy lat, ponieważ jej liście są pokarmem dla larw jedwabników. Zaczęto go uprawiać w Europie w XI wieku. Dziś morwy można znaleźć na wielu kontynentach.
kompozycja
100% owoców morwy białej. Bez cukru, konserwantów i innych dodatków.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 340 kcal (1442 kJ) / 100 g
węglowodany 75 g
tłuszcz 1,5 g
białko 4,2 g
sól 0,18 g