Owoc aronii - Photinia melanocarpa - 1kg całość

AR75827

Składniki: Owoce aronii - Photinia melanocarpa - 1kg całe
Klasyfikacja: Owoce suszone

↓ Więcej szczegółów ↓

w magazynie

73,50 zł

Więcej informacji

Składniki: Owoce aronii - Photinia melanocarpa - 1kg całe
Klasyfikacja: Owoce suszone

Owoc aronii - Photinia melanocarpa - 250g w całości (Kod: AR75826)

Aronia należy do rodziny różowatych (Rosaceae). Aronia pochodzi z Ameryki Północnej. Coraz częściej uprawiana jest jako roślina ozdobna, ponieważ jesienią liście są pomarańczowo-czerwone. Surowcem leczniczym są świeże i suszone owoce. Aronia jako antyoksydant stała się hitem i zrewolucjonizowała dziedzinę kosmetologii i farmacji. Aronia uważana jest za jedną z najzdrowszych jagód na świecie!

Funkcje zdrowotne

Kwas chlorogenowy i kawowy
Mają właściwości ochronne na trzustkę, wątrobę i nerki, wykazują działanie przeciwbakteryjne i żółciopędne.
Hamują rozwój bakterii nawet opornych na antybiotyki (bacytracynę, neomycynę i polimyksynę).
Zwiększają regenerację komórek wątroby.
Anocyaniny i flawonoidy
Poprawiają krążenie krwi w mózgu, oku, naczyniach wieńcowych i kończynach.
Działają przeciw agregacji.
Wzmacnia i uszczelnia nabłonki, w tym śródbłonek naczyń krwionośnych.
Łagodzi objawy alergii i wielu innych chorób autoimmunologicznych.
Stosowane miejscowo, zwłaszcza w obecności garbników, przeciwdziałają wysiękowi i hamują drobne krwawienia.
Pektyny, antocyjany i flawonoidy oraz kwasy fenolowe
Niższe ciśnienie krwi (ze względu na działanie przeciwskurczowe na mięśnie gładkie i zwiększoną diurezę).
Mają działanie przeciwmiażdżycowe i moczopędne.
Detoksykuje organizm.
Obniża poziom lipidów i cholesterolu we krwi.
Sok stymuluje procesy krwiotwórcze.
Pektyny mają właściwości prebiotyczne i ochronne na nabłonek jelit i żołądka.

ZASTOSOWANIA
przeciwutleniacz
problemy ze wzrokiem
wysokie ciśnienie krwi
nadciśnienie oczne
oparzenia i trudne do leczenia rany
zespół jelita drażliwego
zapalenie i wysięk
nieżyt, gojenie nadżerek błony śluzowej
hemoroidy
stymulacja układów GALT i MALT
miażdżyca

SKŁAD
antocyjany
fenolowy
garbniki
pektyny
witaminy (wiele witamin C i P)
sole mineralne:
potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo
pierwiastki śladowe
jod, mangan, molibden
Owoce nie są przechowywane z dwutlenkiem siarki.

INSTRUKCJA UŻYCIA
Odwar
Wystarczy zalać owoce wrzątkiem, poczekać, aż wywar zmieni kolor na czerwonawy. Możesz przygotować nalewki i inne preparaty według własnego uznania.

Informacje o ziołach

Więcej informacji na temat zastosowania w tradycyjnej medycynie naturalnej można znaleźć w zielnikach lub zewnętrznych źródłach w Internecie lub literaturze. Przed użyciem należy skonsultować się z zielarzem. Zgodnie z aktualnie obowiązującym Rozporządzeniem Komisji Europejskiej nr 1924/2006, na produktach nie można umieszczać żadnych niedozwolonych oświadczeń zdrowotnych i żywieniowych. które nie zostały zatwierdzone przez Komisję Europejską lub Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Oświadczenie zdrowotne oznacza stwierdzenie sugerujące lub stwarza wrażenie, że ma działanie lecznicze na ludzki organizm. Produkt ten jest sprzedawany w Republice Słowackiej jako ekstrakt roślinny i surowiec do dalszego przetwarzania. Lek nie ma potwierdzonego działania diagnostycznego ani terapeutycznego i nie jest lekiem. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Minimalny okres przydatności do spożycia podany jest na opakowaniu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

22 innych produktów w tej samej kategorii: