AR10978
Składniki: Spirulina w proszku - Arthrospira platensis - 750g
Klasyfikacja: Glony i grzyby
w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki: Spirulina w proszku - Arthrospira platensis - 750g
Klasyfikacja: Glony i grzyby
Spirulina platensis - hawajska alga o cennych właściwościach prozdrowotnych. Zawierają dużo witamin i mikrocząsteczek - spirulin.
Pokarmy, które spożywamy, są naszą pierwszą linią obrony przed negatywnymi skutkami stresu, skażenia, promieniowania i toksycznych chemikaliów. Obecnie jest tak wiele produktów spożywczych pozbawionych ważnych składników odżywczych, że jesteśmy bardzo mało odporni na te negatywne aspekty naszego środowiska. Dobra wiadomość jest taka, że wiele z naszych substancji ochronnych jest zawartych w spirulinie. Pokarmy bogate w beta-karoten chronią nas przed długotrwałym szkodliwym wpływem środowiska. Spirulina zawiera 10 razy więcej beta-karotenu niż marchew. Więc nawet jeśli nie będziesz jeść zalecanych 4-9 porcji owoców i warzyw dziennie, Spirulina dostarczy Ci ważnych substancji, które wspomogą Twoją naturalną barierę ochronną. Ludzie zwykle nie jedzą wymaganej ilości białka, ponieważ decydują się schudnąć i jeść z mniejszą ilością tłuszczu, cholesterolu i chemikaliów. Na szczęście Spirulina zawiera niewielką ilość kalorii, dzięki czemu możemy zachować szczupłą sylwetkę nie rezygnując przy tym z białka. (podsumowanie 60% białka roślinnego bez dodatku tłuszczu i cholesterolu zawartego w mięsie). Czyste kwasy tłuszczowe są kluczem do zdrowia. GLA w mleku matki pozwala na zdrowy rozwój niemowlęcia, który jest naturalnie dostarczany przez Spirulinę. Żelazko dla zdrowia kobiet i dzieci. Żelazo jest potrzebne do budowy silnego ciała. Spirulina zawiera żelazo, magnez i substancje śladowe i jest znacznie lepiej wchłaniana niż suplementy żelaza. Bogaty w witaminę B. Algi są bogatym źródłem tych witamin, które pozwalają naszemu organizmowi budować zdrowe tkanki i nerwy, szczególnie dla wegetarian. Ten superfood nie jest produktem laboratoriów naukowych. Dziś Spirulina jest spożywana przez wiele osób na całym świecie, którym zależy na prawidłowym odżywianiu.
Dla kogo?
Spirulina to najintensywniej badana alga, która została opisana w niezliczonych książkach, artykułach i periodykach. Wiele osób używa spiruliny dla własnego zdrowia i energii, aby utrzymać prawidłową wagę i oczyścić organizm. Świetnie nadaje się przed lub w trakcie posiłków, aby zneutralizować skutki fast foodów. Sportowcy odkrywają większą wytrzymałość i siłę. Spirulina jest idealna dla dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących piersią.
Spirulina jest bardzo przydatna dla:
osoby z problemami we wchłanianiu i przetwarzaniu pokarmu przez organizm (te mikrocząsteczki są bardzo łatwe do przyswojenia)
osoby z awitaminozą lub anemią
osoby spożywające duże ilości białka zwierzęcego (białka uzyskane z tych mikroorganizmów, w przeciwieństwie do mikroorganizmów zwierzęcych, są łatwiej wchłaniane i zapewniają znacznie zdrowszą równowagę Zapotrzebowanie na minerały)
Osoby spożywające przetworzoną żywność
osoby przyjmujące leki na receptę (spirulina chroni nerki i wątrobę)
osoby z nadwagą
osoby uprawiające trening siłowy lub inne rodzaje ćwiczeń sportowych
Zastosowanie:
Naukowcy potwierdzają, że przyjmowanie 3-10 g spiruliny dziennie ma korzystny wpływ na nasze zdrowie. Największą korzyścią jest regularne stosowanie. Wiele osób przygotowuje koktajle owocowe z dodatkiem spiruliny.