AR1276
Składniki: Maca 500mg x 100 kapsułek - Lepidium meyenii
Klasyfikacja: Suplementy w kapsułkach
w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki: Maca 500mg x 100 kapsułek - Lepidium meyenii
Klasyfikacja: Suplementy w kapsułkach
Kapsułki maca (Lepidium meyenii) zawierają sproszkowany kremowo-żółty korzeń maca. Maca zaliczana jest do roślin adaptogennych, wzmacnia organizm i rewitalizuje.
Korzeń maca jest bogaty w szereg składników odżywczych i mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnych aminokwasów (zawiera prawie wszystkie aminokwasy egzogenne), węglowodanów, kwasów tłuszczowych, witamin (B1, B2, C, B3), minerałów (żelazo, selen, mangan,, miedź, bor) i polifenoli. Maca, zwana peruwiańskim żeń-szeniem, działa afrodyzjak i korzystnie wpływa na płodność kobiet i mężczyzn.
Maca dostarcza energii, poprawia samopoczucie i działa antystresowo. Pomaga odzyskać wewnętrzny spokój i harmonię.
Ma niezwykle korzystny wpływ na kobiecy organizm w okresie menopauzy (menopauzy), ponieważ łagodzi uczucie napięcia i zmęczenia.
Właściwości prozdrowotne:
Jest cennym źródłem składników odżywczych i mikroelementów.
Ma działanie rewitalizujące i antystresowe.
Przywraca naturalną równowagę organizmu.
Wspomaga funkcjonowanie poznawcze (pamięć i koncentrację).
Opóźnia procesy starzenia się organizmu.
Wspiera organizm kobiety przechodzący menopauzę.
Pozytywnie wpływa na jakość męskiego nasienia.
SPOSÓB UŻYCIA
1-2 kapsułki 3 razy dziennie przed posiłkami.
Pamiętaj, że zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i utrzymanie dobrej kondycji.
SKŁADNIKI
1 kapsułka zawiera 500 mg mielonego korzenia maca (Lepidium meyenii), odmiany żółtej. Kapsułka celulozowa.
Nie zawiera dodatków ani wypełniaczy. Opakowanie zawiera 100 kapsułek.
PRZECIWWSKAZANIA
Maca jest uważana za bezpieczny środek i jest ogólnie dobrze tolerowana przez ludzi.
Zapobieganie:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Kobiety karmiące piersią i w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem w sprawie stosowania maca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać z dala od światła. Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Charakterystyka rośliny:
Maca (Lepidium meyenii) należy do grupy mieszańców, co oznacza, że jest spokrewniona z kapustą, rzodkiewką i kalafiorem. Pierwotnymi i głównymi obszarami jego występowania są Andy peruwiańskie, które uprawiane są również w Andach Boliwii i rzadziej w Brazylii. Maca rośnie na wysokości 3500-4000 m n.p.m., gdzie panują chłodne temperatury i silne wiatry, ale także duże nasłonecznienie. Korzeń maca występuje w wielu wariantach kolorystycznych, a najpopularniejsze to żółty, czerwony i, są też brązowe, fioletowe i zielone. Korzenie różnią się wielkością i kształtem. Mogą przypominać korzeń pietruszki, rzodkiewkę. Liście maca wyrastają promieniście z korzenia i leżą na ziemi. Mają trochę kształt liścia marchwi. Małe, białe kwiaty maca wyrastają na szczycie pędów i tworzą kuliste kwiatostany. Są zapylane, a następnie przekształcane w małe owoce zawierające dwa nasiona, każde o wielkości około 2 mm.