AR372
Składniki: Mąka z wiesiołka Olvita 250g
Klasyfikacja: Mąka
w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki: Mąka z wiesiołka Olvita 250g
Klasyfikacja: Mąka
Mąka z wiesiołka wytwarzana jest z częściowo odtłuszczonych nasion wiesiołka, ma ciemnobrązowy kolor i charakterystyczny smak. Jest to idealny produkt dla osób zmagających się z miażdżycą, wysokim cholesterolem, cukrzycą, nadwagą, problemami trawiennymi, chorobami skóry takimi jak trądzik czy łuszczyca oraz alergiami. Nasiona wiesiołka są bogate w witaminę F, selen, magnez, wapń, błonnik oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) – kwas linolowy (LA) i kwas gamma-linolenowy (GLA), z których najważniejszym jest kwas gamma-linolenowy (organizm ludzki nie jest w stanie sam go wyprodukować).
Spożywanie mąki z wiesiołka pomaga obniżyć poziom cholesterolu i cukru we krwi, pomaga pozbyć się nadwagi, zmniejsza agregację płytek krwi w naczyniach krwionośnych, w wyniku czego zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, stabilizuje połączenia międzykomórkowe, dzięki czemu poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, dba o wątrobę, pomaga pozbyć się toksyn, wzmacnia odporność. Mąkę z wiesiołka można dodawać do jogurtów i koktajli, past do smarowania, sałatek, ciast wegańskich i innych dań na zimno bez obróbki cieplnej, aby nie uszkodzić delikatnej struktury wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
SKŁAD
Wartość energetyczna na 100 g produktu:
Wartość energetyczna wynosi 363,8 kcal (1537 kJ) / 100g
8g tłuszcz
- w tym tłuszcze nasycone 1 g
węglowodany 45g
- w tym cukry 1g
białko 29g
sól 0g
Zastosowanie
Akcesoria do: musli, płatków śniadaniowych, deserów, jogurtów i smoothie, surowych ciast i herbatników, past i kremów, sałatek
Informacje o alergenach
Może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy laskowe, orzechy ziemne, włoskie, makadamia, migdały.