AR76609
Składniki: Kamala - Mallotus philippensis - 250g mielony
Klasyfikacja: Pasożyty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki: Kamala - Mallotus philippensis - 250g mielony
Klasyfikacja: Pasożyty
Camala (Mallotus philippensis) to tropikalne drzewo, z którego pozyskuje się miedziano-czerwony proszek o tej samej nazwie. Ten proszek to żywica. Pokrywa powierzchnię skórek zielonych owoców, nadając im czerwony kolor. Proszek Kamala znajduje zastosowanie nie tylko w medycynie naturalnej. W Indiach i na Filipinach od wielu lat jest używany do barwienia wełny i jedwabiu. Po rozpuszczeniu proszku w alkoholu powstaje piękny rubinowoczerwony kolor, dlatego w Azji możemy znaleźć farby do włosów na bazie Kamali.
Zastosowanie Kamali w medycynie tradycyjnej datuje się na 1000 lat p.n.e. i jest opisane w starożytnych tekstach indyjskich. Już w tamtych czasach kamala była używana do usuwania tasiemców z wnętrza przewodu pokarmowego i była uważana za najlepszy środek do tego celu.
Kamala to niezawodne wsparcie dla naszego organizmu w walce z infekcjami pasożytniczymi.
Właściwości zdrowotne:
Kamala to potężny surowiec roślinny. Jego najważniejszą właściwością jest wspomaganie organizmu w walce z pasożytami przewodu pokarmowego, takimi jak tasiemce. Ponadto Kamala wspomaga obronę organizmu przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi, a także ma silne działanie przeczyszczające.
SKŁADNIKI
Kamala - 100% owoce w proszku. Surowiec najwyższej jakości!
Rottleryin jest głównym składnikiem aktywnym camilli, który jest toksyczny nie tylko dla pasożytów, ale także dla bakterii,, gryzoni i innych małych zwierząt oraz niektórych gatunków ryb.
DAWKOWANIE I INSTRUKCJE UŻYCIA
Wymieszaj 8-12 g proszku kamala z niewielką ilością miodu i spożywaj w 2 lub 3 porcjach co pół godziny.
SYNERGIA
Warto połączyć kamalę ze zmielonym suszem wrotyczu pospolitego w ilości: 8 g wielbłąda i 3 g wrotyczu pospolitego. Wymieszaj z niewielką ilością płynnego miodu i spożywaj na pusty żołądek.
Przeciwwskazania
Ciąża, laktacja, nadwrażliwość na roślinę. Nie podawać dzieciom.
CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY
Mallotus philippensis to tropikalne drzewo z rodziny wilczomleczowatych (Euphorbiaceae). Występuje w Azji Południowo-Wschodniej, zwłaszcza na Filipinach, a także w gorących regionach Indii, Afganistanu i Australii. Zwykle rośnie na skraju lasów deszczowych oraz w miejscach, gdzie średnie opady deszczu są minimalne, a temperatury są minimalne. Kamala osiąga wysokość do 25 metrów, a średnica jej pnia dochodzi do 40 cm. Kora jest szara i gładka, w niektórych miejscach pofałdowana lub pokryta guzkami. Górne gałęzie są szare i pokryte drobnymi włoskami. Liście są duże, jasnozielone, o wydłużonym kształcie. Ich długość wynosi od 4 do 12 cm. Kwiaty są bardzo małe i żółte. Tworzą kwiatostany w postaci wypukłych grona do 6 cm. Kamala jest dwupienna, więc na jednym drzewie znajdują się tylko kwiaty męskie lub żeńskie. Owoce pojawiają się około 3 miesiące po kwitnieniu. Mają one kształt eliptycznej potrójnej kapsułki o szerokości od 6 do 9 mm. Wewnątrz znajdują się błyszczące, ciemnobrązowe nasiona. Muszle pokryte są miedziano-czerwonym proszkiem, potocznie zwanym kamalą.