Ekstrakt z Aceroli 17% Witamina C - Malpighia glabra - 250g

AR86513

Składniki: Ekstrakt z aceroli 17% witaminy C - Malpighia glabra - 250g
Klasyfikacja: Ekstrakty roślinne

↓ Więcej szczegółów ↓

w magazynie

129,71 zł

Więcej informacji

Składniki: Ekstrakt z aceroli 17% witaminy C - Malpighia glabra - 250g
Klasyfikacja: Ekstrakty roślinne

Ekstrakt z aceroli (17% witaminy C)

Ekstrakt z aceroli jest skoncentrowanym źródłem łatwo przyswajalnej witaminy C. Acerola to tropikalne drzewo lub krzew pochodzący z Ameryki Południowej, wytwarzający owoce przypominające wiśnie. Mogą pochwalić się najwyższą zawartością witaminy C ze wszystkich owoców, a także zawierają szereg flawonoidów, które zwiększają wchłanianie witaminy C i zapobiegają jej rozkładowi.

ACTION
Korzyści zdrowotne:

Skoncentrowana acerola dzięki wysokiej zawartości witaminy C:

Wspomaga

naturalne mechanizmy obronne organizmu i pomaga zwalczać infekcje,
wzmacnia ściany naczyń krwionośnych
zmniejsza uczucie zmęczenia i zwiększa wydolność fizyczną
korzystnie wpływa na nastrój i wzmacnia odporność na stres
przyczynia się do prawidłowej budowy zębów, kości, chrząstek i skóry.

ZASTOSOWANIE
Ekstrakt z aceroli jest szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym oraz dla osób z obniżoną odpornością. Korzyści z jego stosowania odniosą sportowcy oraz osoby, które ciężko pracują fizycznie i intelektualnie, są narażone na stres i są zmęczone.

Ekstrakt może być stosowany przez dzieci i osoby starsze, jest również bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

SKŁAD
Czysty ekstrakt z aceroli standaryzowany na 17% witaminy C. Bez dodatków.

SPOSÓB UŻYCIA

Zapobiegawczo:
1 g ekstraktu (około 1/3 łyżeczki) raz dziennie.

Terapeutyczne:
1 g ekstraktu 3 razy dziennie.

Maksymalna dzienna dawka to 6 g ekstraktu. Należy go podzielić na 3 lub więcej porcji.

1 g ekstraktu dostarcza 170 mg witaminy C.

Proszek należy rozcieńczyć w zimnej wodzie lub soku i spożywać najlepiej 30 minut przed posiłkiem. Ekstraktu nie należy dodawać do gorących lub gorących napojów i posiłków, ponieważ wysoka temperatura niszczy witaminę C.

PRZECIWWSKAZANIA
Nie należy przekraczać zalecanych dawek. Nadmiar witaminy C jest wydalany z moczem, a duże ilości ekstraktu mogą podrażniać przewód pokarmowy i powodować bóle brzucha, nudności i biegunkę.

CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY
Acerola, czyli Malpigia, należy do rodziny Malpygiaceae i występuje w Ameryce Południowej i Środkowej oraz na tropikalnym południu Ameryki Północnej. Osiąga wysokość 2-3 m i rodzi okrągłe, czerwone owoce pestkowe, podobne do wiśni. Ich średnica waha się od 1 do 3 cm. Smakują słodko-kwaśno.

Informacje o ziołach

Więcej informacji na temat zastosowania w tradycyjnej medycynie naturalnej można znaleźć w zielnikach lub zewnętrznych źródłach w Internecie lub literaturze. Przed użyciem należy skonsultować się z zielarzem. Zgodnie z aktualnie obowiązującym Rozporządzeniem Komisji Europejskiej nr 1924/2006, na produktach nie można umieszczać żadnych niedozwolonych oświadczeń zdrowotnych i żywieniowych. które nie zostały zatwierdzone przez Komisję Europejską lub Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Oświadczenie zdrowotne oznacza stwierdzenie sugerujące lub stwarza wrażenie, że ma działanie lecznicze na ludzki organizm. Produkt ten jest sprzedawany w Republice Słowackiej jako ekstrakt roślinny i surowiec do dalszego przetwarzania. Lek nie ma potwierdzonego działania diagnostycznego ani terapeutycznego i nie jest lekiem. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Minimalny okres przydatności do spożycia podany jest na opakowaniu.

30 innych produktów w tej samej kategorii: