Kawa zielona Brazylia SANTOS - łącznie 5kg

AR79805

Składniki: Zielona kawa Brazylia SANTOS - 5kg cała
Klasyfikacja: Zielona kawa

↓ Więcej szczegółów ↓

Ten produkt nie występuje już w magazynie

155,52 zł

Więcej informacji

Składniki: Zielona kawa Brazylia SANTOS - 5kg cała
Klasyfikacja: Zielona kawa

Zielona kawa (ziarnista) Brazil Santos polecana jest osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy i nieestetyczny cellulit. To jeden z najpopularniejszych i jednocześnie w 100% naturalnych środków na odchudzanie! Regularne picie zielonych nasion brazylijskiego drzewa kawowego w połączeniu z aktywnością fizyczną zdecydowanie pomoże Ci pozbyć się niechcianego tłuszczu! Zielone ziarna kawy to tak naprawdę te same ziarna kawy, które tradycyjnie parzymy w naszych domach od wielu lat. Istnieje jednak zasadnicza różnica między tymi dwiema formami. Kawa zielona, w przeciwieństwie do kawy czarnej, nie jest celowo poddawana procesowi palenia. Zielone owoce kawowca zawierają kwas chlorogenowy (ACG) oraz wiele składników odżywczych, które po procesie prażenia nieodwracalnie tracą swoje właściwości. Niepalone ziarna zielonej kawy zawierają więcej substancji biologicznie czynnych, z których ważną grupą są przeciwutleniacze, takie jak kwas chlorogenowy. Wiele badań wskazuje na korzystny wpływ ekstraktu z zielonej kawy na odchudzanie. Kwas chlorogenowy w połączeniu z kofeiną zawartą w ekstrakcie znacznie ogranicza wchłanianie glukozy z pożywienia oraz wpływa na metabolizm tłuszczów, co znacząco przyczynia się do utraty zbędnych kilogramów. Kwas chlorogenowy jest naturalnym polifenolem, przeciwutleniaczem i kwasem organicznym. Ten ciekawy polifenol zmusza ludzki organizm do wykorzystywania energii zgromadzonej w postaci tłuszczu poprzez ograniczenie wchłaniania cukrów. Zwiększa również wrażliwość komórek na insulinę. Dzięki połączeniu kwasu chlorogenowego i stymulacji metabolizmu z kofeiną, zielona kawa rewelacyjnie pomaga w odchudzaniu i pozbyciu się cellulitu. Odwar z zielonej fasoli ma ostry i kwaśny smak i nie ma charakterystycznego zapachu kawy.

Właściwości prozdrowotne: Wspomaga odchudzanie i walkę z cellulitem; Działa przeciwnowotworowo; Wzmacnia układ krążenia; Zapobiega miażdżycy; Zmniejsza wchłanianie glukozy z pożywienia; Stymuluje metabolizm tłuszczów; Jest silnym przeciwutleniaczem; Dodaje energii, działa delikatnie pobudzająco

Jakie są zalety zielonej kawy?

Normalna kawa jest otrzymywana ze zmielonych palonych nasion kawy, podczas gdy zielona kawa jest przygotowywana z nieprzetworzonych zielonych ziaren. Według badań laboratoryjnych ekstrakt z zielonej kawy zapewnia szereg korzyści zdrowotnych. Głównymi składnikami zielonej kawy są kofeina i kwas chlorogenowy, chociaż niektóre efekty wynikają również z innych składników.

Potencjalna utrata masy ciała: Według badania opublikowanego w marcu 2006 roku w czasopiśmie suplementacyjnym BMC Complementary and Alternative Medicine, codzienna suplementacja ekstraktem przygotowanym z nasion zielonej kawy zmniejszyła tkankę tłuszczową i masę ciała u myszy, a także skład tłuszczu w wątrobie. Podobny efekt osiągnięto poprzez suplementację myszy wyizolowanych kofeiną i kwasem chlorogenowym, co sugeruje, że jest to bezpośrednie działanie tych związków.

Redukcja ciśnienia: Kwas chlorogenowy nie tylko wspomaga utratę wagi, ale może również obniżać ciśnienie krwi. Według badania opublikowanego w 2006 roku w czasopiśmie medycznym Clinical and Experimental Hypertension, pacjenci, którzy przyjmowali 140 mg ekstraktu z zielonej kawy, wykazywali obniżone ciśnienie w okresie badania. Nie zgłoszono żadnych skutków ubocznych, co sugeruje, że zielona kawa jest bezpiecznym sposobem na obniżenie ciśnienia krwi.

Poprawa nastroju i zdolności poznawczych: Kofeina zawarta w zielonej kawie pozytywnie wpływa na nastrój i aktywność mózgu. Według ankiety opublikowanej w lutym 2008 roku w Nutrition Bulletin, kilka badań potwierdziło, że kofeina poprawia czas reakcji, czujność, pamięć, koncentrację, odporność na zmęczenie i inne zdolności poznawcze. Optymalny zakres dawkowania ekstraktu określono na 38 do 400 mg dziennie lub 1/3 do 4 szklanek palonej kawy.

Przeciwutleniacze – korzyści: Zielone ziarna kawy i jej pochodne zawierają kilka przeciwutleniaczy. Związki te zmniejszają uszkodzenia komórek spowodowane przez wolne rodniki. Według badań przeprowadzonych w lipcu 2014 roku w Journal of Agricultural and Food Chemistry, kwas chlorogenowy może zapobiegać rozprzestrzenianiu się czterech typów komórek rakowych. Oznacza to, że zielona kawa może pomóc w zapobieganiu kilku rodzajom raka.

SPOSÓB UŻYCIA

Najpierw zmiel kawę. Dodaj 10 g (3 łyżeczki) mielonej kawy do filiżanki. Zalej gorącą wodą (najlepiej o temperaturze 90 ° C). Po 5 minutach wywar jest gotowy do spożycia. Smak wywaru przypomina nieco smak parzonej zielonej herbaty.

Aby poprawić smak, zalecamy dodanie naturalnego słodzika, takiego jak stewia. Połączenie czarnej i zielonej kawy jest jeszcze lepsze. Dzięki temu mamy bogate zdrowe składniki i doskonały smak.

Brazylijska kawa Santos charakteryzuje się niską kwasowością i delikatnym klasycznym smakiem. Charakterystyczną zaletą tej kawy jest zrównoważony, intensywny aromat z subtelną nutą czekolady. Zieloną kawę Santos można również upiec w domowym piecu, w rondlu lub w piekarniku. Kawa traci swoje właściwości, ale w zamian otrzymujemy kawę o niezwykłym smaku i aromacie egzotycznej Ameryki Południowej.

Informacje o ziołach

Więcej informacji na temat zastosowania w tradycyjnej medycynie naturalnej można znaleźć w zielnikach lub zewnętrznych źródłach w Internecie lub literaturze. Przed użyciem należy skonsultować się z zielarzem. Zgodnie z aktualnie obowiązującym Rozporządzeniem Komisji Europejskiej nr 1924/2006, na produktach nie można umieszczać żadnych niedozwolonych oświadczeń zdrowotnych i żywieniowych. które nie zostały zatwierdzone przez Komisję Europejską lub Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Oświadczenie zdrowotne oznacza stwierdzenie sugerujące lub stwarza wrażenie, że ma działanie lecznicze na ludzki organizm. Produkt ten jest sprzedawany w Republice Słowackiej jako ekstrakt roślinny i surowiec do dalszego przetwarzania. Lek nie ma potwierdzonego działania diagnostycznego ani terapeutycznego i nie jest lekiem. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Minimalny okres przydatności do spożycia podany jest na opakowaniu.

6 innych produktów w tej samej kategorii: