AR445
Składniki: Czekolada gorzka EL INTI 85% Bio 100g
Klasyfikacja: Kakao i czekolada
w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki: Czekolada gorzka EL INTI 85% Bio 100g
Klasyfikacja: Kakao i czekolada
SKŁAD:
ziarna kakaowca
trzcina cukrowa
masło kakaowe
zawartość kakao 85%
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna 628 kcal (2607 kJ) / 100 g
Tłuszcz 48,3 g
- w tym tłuszcze nasycone 28,9 g
węglowodany 38,1 g
Cukry 18,4 g
Białko 10,1 g
Sól 0,04 g
Ręcznie robiona czekolada. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe i migdały.
W języku hiszpańskim criollo oznacza pochodzenia lokalnego. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości i rzadka roślina.
Wenezuela jest największym producentem Criollo, chociaż plony tej rośliny wcale nie są wysokie. Criollo odpowiada za zaledwie 3% światowych zbiorów kakao.
Dlatego jest bardzo drogi. Szacuje się, że z ostatnich czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka.
Nasiona criollo mają lekko czerwonawy kolor, są pozbawione goryczy, a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.
Fabryka Czekolady SALDAC, która chcąc dostarczać produkty najwyższej jakości, zwraca szczególną uwagę na warunki produkcji i kieruje się wartościami SPRAWIEDLIWEGO HANDLU.
Alergeny: mleko krowie, orzechy, sezam